"Ja, JIJ moest toch zo nodig ___"

Moet degene die zijn billen brandt op de blaren zitten?Jij moest toch zo nodig xyz” is in mijn jeugd vaak tegen me gebruikt.

Een soort wie zijn billen brandt,
moet op de blaren zitten.

Als ik een spelletje verloor en niet meer tegen mijn verlies kon (“Jij moest zo nodig nóg een potje.”) Als ik te laat kwam. Als ik iets vergat. Als ik een onvoldoende haalde. Als ik huisarrest kreeg. Als ik iets wilde kopen, maar niet genoeg geld had.

Ik geloof dat die zin al 10 jaar niet meer door een ander tegen me is gebruikt.

Blijkt ook helemaal niet nodig, want ik doe het zelf.

De laatste weken klinkt het als “Ja, maar jij moest zo nodig zwanger worden.” als ik niks ‘nuttigs’ of leuks kan doen of chagrijnig ben door vermoeidheid of misselijkheid.

Het gemene is dat mijn brein doet alsof mijn vriend dat van me denkt.

We zouden vanmorgen samen boodschappen doen (vinden we leuk), maar ik was te moe en misselijk.

Ik maak mezelf wijs dat ik hem teleurstel en dat hij denkt “Jij moest zo nodig zwanger worden en nu moet IK alleen boodschappen doen.”

Maar weet je wat hij zei?

“Ga lekker op bed liggen, lieverd. Ik doe wel even boodschappen voor ons.”

Als je net als ik een turbulente opvoeding hebt gehad, kan het heel lastig zijn om jezelf ontspanning en rust te gunnen.

Daarom deel ik mijn ervaring.

Om je te laten weten dat je niet raar bent, dat je het niet verkeerd doet en dat je jezelf óók rust en ontspanning mag geven als je overlevings-mechanisme je wijsmaakt dat je het nog niet hebt verdiend ♡

 

In het Master Jar programma leer je hoe je dit (en nog veel meer) onder de knie krijgt. En word je door je breinfucks heen gecoacht, zodat je beter plant, moeitelozer jouw doelen haalt en meer tijd & energie overhoudt om te doen wat er echt toe doet.

Klik hier om je vandaag aan te melden en krijg direct toegang!

 

Deze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar de post te gaan.